Thursday, February 17, 2011

Valentines VS Birthday

Sabtu lepas, efa & my sister jalan2 kat Spring, Kuching, perghhh, ramai gila orang, sesak dan padat habis (tak ada la sampai macam tu sekali, menipu je lebih). Dah lama agaknya efa tak jejalan, so hari tu macam jakun sikit la, ahahhaha. Part yang paling best, kitaorang tengok macam2 barang2 yang jual sempena Valentines Day, ada Teddy Bear, jambangan bunga jangan cakap la melambak2 sana sini orang jual, chocolate dan macam2 lagi la. efa suka tengok je, beli nye edok le J, apatah lagi nak sambut pula, oh tidakk!! Paling best dapat gambar dengan decoration kat shopping complex tue, ehehe, comeyy weii.







Actually keesokkan harinya tue (ahad) birthday my sister, so kiranya bawa jalan2 la besday woman (sebab tak sesuai panggil girl, ehehe) Ehehhe. Efa kalau tengok sushi king, memang tak sah kalau tak singgah makan, so ini adalah salah satu favourite efa sekarang yang mulai disukai (iyeee, sedap weeiii)


My sister pula teringin nak makan kat Kenny Roger’s Roaster, macam biasa mesti kena makan roasted chicken kan kan kan?? Paling sedap muffin dia, nyum nyum. Oleh kerana efa dah makan kat sushi king, so efa order Caesar salad saja, memang cukup kenyang dah.



Keesokan harinya, tak ada la nak celebrate besday berbagai, tapi my sister pula masak nasi tomato, boleh tahan la. Efa lepas tue masak ayam masak merah, makan sekali dengan nasi tomato. Memang bertambah selera lah.


Efa ada buat chocolate mousse. Manisss weeiii, tapi semuaorang suka, sedap katanya. Nyum nyum nyum~ tapi efa ni kalau dah masak jarang berselera sangat nak makan. Kira jimat sikit daripada beli kek yang rasanya tak tentu sedap lagi.


**Efa salu melambatkan post entry & update kat blog, line macam siput, sakit je ati.. :((


19 comments:

AmirFX said...

Lamak dah kmk sik g the sprong...

e F a said...

amirFX: sprong ka spring~ :))

E.d.Y said...

bestnya tgk gambar makanan...huhu

mrs. daydeck said...

as salam, 1st sitok.. efa kitak ada mix cina ka? nang sepet.. hehehe.. btw, pa nama dish sushi dimakan kitak ya? tang nyaman jak....

miss Fida said...

pa..sama kita 2 suka mkn kat sushi king..blhlah polah gathering kat sushi king tok..ehehe

fLo said...

hahah....amir lmk x posing maut kt the sprong ya...hehehe..

aih nyaman rupa kek mousse ktk plh ya...mok juak! pos bleh..hehehe..=p

e F a said...

edy: rasa lapar tak tgk?? hehehe

e F a said...

mrs. daydeck: aok, kmk ada mix.. ;)
mun xsilap mek nma nya chuka iidako, nya baby octopus, sejuk2 n masin2 kit rasanya.. tpi nyamann aie

Redbloodsnow said...

PEY KACAK NAAAAAA JUAK ADIK KAK ZIE TOK EK. SUKA MEK NENGOK KTK, FA. COMEL DA JAK.

DAH NGEGEH JAK UPA NYA BERPOSING KAT BEAR² YA...AILIKEEE! HAHA :D PSSTT..LAMAK MEK X BERHUHA NAWAF THE SPRING :(

Redbloodsnow said...

EFAAAA...KAK ZIE ADE REQUEST TOK. TOLONG ENGKAH COMMENT BOX KTK KE POP-OUT LOK YUNK. SENANG MEK ORG UR READERS NK NGOMEN.

MUN X TAUK CARA...HAA TOK TUTORIAL YG DAH MEK POLAH, -->> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2010/10/tutorial-how-to-put-your-comment-under.html CEAAA :D

UBAH AH AH AH...MWAHHH!

e F a said...

miss fida aka lulu: mena ka, yeay ada org sama minat makan sushi eh...

e F a said...

fLo: aok nyaman aie.. tapi dah habis d bedal kmk ngan kawan2 kmk...ehehehe

e F a said...

zie: mak sih kak zie... kamek tok nang kaki ngegeh2 bergmbar... ahahah...

tenkiu so much 4 tutorial ya, dah mek tukar tek.. lamak2 tok kmk nang siktauk aie..

Redbloodsnow said...

Mok tutorial redirect link rah gamba ka? senang jak dear. lak mlm mek polah tutorial ah..insya'allah.

coz nk merik tunjuk ajar melalui comment box susah. sbb html code limited leh di tayang lam comment box

hikss..

e F a said...

k. zie: maksih ah, sowi la nyusah ktk. kmk ada bebal kit ngan blog tok & segala html2 ya. eheheh.

PutRee SeJiNjaNg said...

hye efa,,,ist time visit blog ktk...hhehe..btw i like ur style..:)

Trah Wann said...

alamakkkk terliurrrr pulak tengok chocolate mousse tu -,-

e F a said...

putree sejingjang: thank u sudi singgah blog kmk

e F a said...

trah wann: sodap tau.. sehingga nak lagii~ :D

duit poket

Related Posts with Thumbnails