Monday, February 21, 2011

Setiap hari Jumaat

Sepatutnya kena post hari Jumaat kan?? tapi dah tak sabar nak share ngan korang2 semua. Hari Jumaat adalah hari efa tunggu2 tau. Kenapa?? Mengapa?? Sebab hari ni, ada Sup Kambing~ pergh, sedap weii. Yerla, nak kena tunggu hari Jumaat baru dapat merasa Sup Kambing, kalau hari biasa menunya biasa2 je. Demi untuk memenuhi keinginan adiknya, my sister pun menemanilah efa makan kat situ. Dah lama mengidam nak makan Sup Kambing ni tau, akhirnya tercapai juga hasrat di hati.


My sis tak makan kambing, so dia order nasi goreng ayam. Kalau nak diet boleh la order, pasal apa? nasi goreng tu memang sikit tau, cam tak puas je. tapi ramai plak yang order nasi ayam or nasi goreng. malang sungguh, menu ini tidak sedop. so, lepas nie, taknak order daaa


Inilah menu kegemaran efa, sup kambing dengan nasi putih. Efa gerenti sesiapa yang try, mesti puas hati punya. Rasanya memang, pergghhhh. sedap weiiii. Yang tak bestnya, isi kambing ada 3 ketul je, dengan 1 kentang, kira diaorang dah portion siap2 dah. Efa tak habis makan sup tu, kenyang da~


Kalau menu efa dah kaw kaw, air minuman mesti nak yang terbaik punya. eheheh. tak jugak la, gelas besar lagi. sebelah kiri tue, ice lemon tea dan yang sebelah kanan tu, air jagung.


Tak sah kalau tak tunjuk muka efa nie, ahahaha. Sebenarnya kitaorang tunggu lama sangat order kitaorang sampai. Pertama, sebab kedai ni ramai gila orang, kedua, lambat sangat ambik order kitaorang, ketiga, pekerja dua orang je dan keempat, order yang di hantar tak ikut susunan. (banyak tak efa complaint?? tapi kenapa masih gak bersabar tunggu kan?? sebab tempat ni je efa pernah rasa sup kambing paling sedap di kuching ehehe)



**Terasa nak makan Lamb Burger Grill lak lepas ni.


17 comments:

miss Fida said...

cney ya efa?

fadhdeela said...

suka gmbo header tu!! hahaha xde keje kan..but nice :P

Meh singgah: Tuala Wanita Punca Barah Pangkal Rahim??

e F a said...

fida: kat area satok sia...kmk dh lupak nama kedei nya.. eheheh

e F a said...

fadhdeela: tenkiu

AmirFX said...

Cney kedey ya? Tang nyaman jak.. haha..

Amirrah Zawani said...

haha!! nasib baik sedap kan.. kalo tak takdanya nk tunggu situ.. mirra tak makan kambing.. hehe :)

e F a said...

amir: kmk sik tauk nama kedei nya, sbb kat umah orang, area satok sia

e F a said...

mira: efa mmg tahu sup kambing kat situ mmg sedap, salu makan, tapi menu lain tak pernah try.. eheheh..
ala, ruginya tak pandai kmbing...eeheheh

Redbloodsnow said...

eee yummy da jak makanan. tak tok eh faa...suka soh kak zie melior koh..hikss :D

hardy boy said...

Nice entry. saya singgah & follow awak.hehehe (^_^)

e F a said...

kak zie: ehehehe... nyummy2 nak?? :D

e F a said...

hardy: tq, efa dh follow back..

PutRee SeJiNjaNg said...

sik penah mek try makan sup kambing koh..mok mek try kelak..heheh

fLo said...

moi..mek xpnde mkn kambing..hehehe...nyaman ka?

e F a said...

Tilla: mesti try, nyaman sampei berlalak mok makan agikkk..ehehe

e F a said...

flo: nyaman aie, kmk dolok sik pandei juak at first.. bila kmk dah try, mala mok makan sup kambing jak2... koatan tek nak.. ehehhe

mrs. daydeck said...

mun kitak g sia agik, boh lupak cek nama kede ahh pat mek try juak.. terlior nangga ehhhh... :l~

duit poket

Related Posts with Thumbnails