Saturday, February 19, 2011

Antara aktiviti yang sihat untuk turunkan berat badan

Cuaca semalam panas gila, oleh dengan itu dapatlah efa pergi jogging dengan anak saudara efa, ezah, yerlah, nak buang lemak yang sudah hampir bertambah2 kat badan ni. Semoga aktiviti ni dapat berterusan supaya badan kita jadi sihat dan kuat (tiba2 nak buat iklan milo pula). Rasanya baru dua kali efa jogging untuk tahun 2011 ni, alasannya, hujan aje tiap2 petang (padahal, malass). Efa pergi jogging kat Pustaka, Kuching, ramai orang kat sini tau, ada yang jogging, beri makan ikan, senam aerobik, "dating" pun ada, dan tak lupa gak pergi study kat library (tempat riadah mestilah ramai orang kan).




Nampak tak tasik tu, luas kan? Bangunan belakang tu library tau dan lelaki dua orang tak kenal, huhuhu.


Efa & Ezah (anak saudaraku yang comel), dah lepas jogging, duduk la kat sini. Efa jogging dua pusingan, tak larat sebab tiba2 kena gastrik. Er, sakit je ati. Nampak tak muka efa tak bermake up, pucat lesu tak bermaya.


Tengok ramai kan yang join senam aerobik, efa nak join tapi tiba2 rasa segan pulak, dah la tak tau step2 nya.


Ramaikan yang bagi makan ikan, ada yang bawa roti sendiri dan ada yang beli kat abang yang jual makanan ikan kat situ. RM2 sebungkus, untung abang tu berniaga kat situ.



Ni baru sedikit tau, sebenarnya banyak lagi ikan-ikan ni dan besar2 lagi. Geram, rasa nak tangkap bawa balik dan letak dalam aquarium, boleh jimat, tak perlu beli mahal2 kat kedai.


Motif ambil picture stocking?? busuk tau ~ AAK, ahahaha.


video
ni ezah, anak saudara efa, siap buat muka cute lagi, korang boleh la dengar latar belakang tu suara efa (ahahah, kitaorang dok cakap bahasa sarawak pulak kat situ). efa malu nak buat video sendiri. err.



**Korang ada buat aktiviti riadah yang menyihatkan tak??


10 comments:

Kucing Parsi said...

gambar duak empuan atas ya... nak k tudung ya ktk ka? c takut kenak kidnap ka? hehe. lolz

AmirFX said...

Lamak sik merik makan ikan d sia.. haha.. Sehat2 jak ikan ya dah.. Nway, ikan ya namanya ikan Kap..

e F a said...

kucing parsi: aok, pki tudung ya kmk la.. :) sapa mok kidnap ya?? huhu

e F a said...

amir: yah, ikan kap duhal.. anak buah kmk sukati jak mdh ikan emas.. huhuhu:)

EdY Zaidi said...

ada..aktiviti riadah di kedai makan...hehe

Redbloodsnow said...

lamak mek sik ke sitok jogging koh...huhu. psttt..kacak stoking. polka dot tuee..haha :D

btw, mek lupak lah polah tutorial ya dear. sorry banget yang. insya'ALLAH mek akan polah ASAP ah :)

miss Fida said...

fa, mek ingin juak nak join aerobik ya koh..tpi mek malu aih..urg lain rilek2 jak join..kmk lamak juak dh sik joging aih..ney ndak lemak membadak2..huhuhu

e F a said...

edy: itu riadah kt dlm perut... hehehe

e F a said...

k.zie: kmk tok minat polka dot sbnrnya... huhuhu...
xpa, slow2 ktk polah... mun dah lak inform jk kmk... maksih k.zie

e F a said...

fida: sm la kita, kmk malu juak, dolok kmk pernah join, sekali ya jak.. best juak duhal... luk salu joging sia...

duit poket

Related Posts with Thumbnails