Thursday, May 5, 2011

mari berkenalan dengan anak-anakku yang comel

Ada sesiapa nak berkenalan dengan anak efa yang comel2 ni tak? sebelum berkenalan tu kena soal selidik profil  mereka dulu.




Nama: Belum ada nama lagi, sebab tengah pikir nama apa yang sesuai.
Umur: Baru masuk 1 bulan 4 hari
Tinggal: Tingkat dua rumah tuanku yang comey (puji lebih supaya dapat tempat tinggal yang ada penghawa dingin pulak lepas ni)
Hobi: Bermain2. Main kejar2 kat kaki tuanku yang wangi macam bau sabun Lux yang kaler purple tu.
Cita2: Menjadi macam mak kesayangan kami. (ngee, sapa mak mereka?? cuba teka cuba teka)
Adik beradik: Ramai sangat, malas nak kira..
Motto: Nak jadi kesayangan tuan kami (sebab senang mintak makanan nanti)



DAH DAH, jangan banyak cakap, sekarang layan gambar mereka pulak. 









 "OPPS!!" 
aksi terkejut la tu konon! Naa, yang ni paling manja dan paling gebu sekali. 



Yang ni, memang ada iras2 mak mereka aka kucing kesayangan efa. 
dah tau tak kucing efa yang mana satu tak??




"Arghhh, ngantok la, bila turn picture aku pulak ni? nak tertidur dah aku ni." 
Ni paling kecik, badan mulus je. Macam kucing lahir tak cukup bulan tau. Badan fragile. cehhh.



"Eii huduh pulak picture tadi, ambik semula2! haa... baru la sama macam yang lain. mata busat. macam mak kami. mata owl!!!"





 "haa, dah nampak dah! dah nampak dah sapa mak kami kan??" 



MIXER!!! dah ada anak ko ye!!! ingat lagi tak ENTRI ini > Penat bah!! baik aku layan Mixer....


Mixer lah mak mereka. ngee~ geram tengok anak2 Mixer ni, perangai macam Mixer masa kecik2 dulu, nakal  giler nak mampus. ahahaha. lompat sana lompat sini, lari sana lari sini. masa nak ambik picture mereka2 semua, memang banyak picture yang tak jadi, aksi kejar mengejar, aksi baring, macam2 aksi la. at last, ada gak picture2 yang menarik dari mereka.





Dan picture di atas ada lah MIXER masa kecik, comey tak? comey kan comey kan. 
(HUH, puji kucing sendiri, peduli laaa~ erk, emo pulak) 

Kalau nak tau, Mixer masa kecik suka tinggal dalam rumah, berak dalam rumah, kencing dalam rumah, makan dalam rumah, tidur dalam rumah, semualah dalam rumah.. tapi tu masa kecik2 la. Dah besar sikit, barulah batang hidung jejak diluar rumah kena matahari. Sekarang dah besar, duduk dalam rumah balik. pasal apa? Efa pun tak tahu. ahahah. kira Mixer ni bertuah sangat sebab dia je ada pas masuk dalam rumah kami, yang lain tak ada pas masuk. kalau masuk rumah konfem lepas tu kitaorang letak kat luar rumah balik. 




ok, dah habis cerita!!! 


p/s: bagi suggestion kat efa nak bagi nama2 dorang ni. beku otak nak pikir nama mereka dah.
dan terima kasih banyak2 kat e'in, sebab dah masukkan efa dalam preview blog e'in, jom terjah ke blog e'in 

12 comments:

fLo said...

alololo~ cute nya la anak pusak ktk...hehehe...

p kmk takut pusak...hohohooh...mr bf mek suka glak2 pusak..

sarah mohamad said...

geramnyaaaaaa! semua nya comel2. dah la buat muka innocent pulak. ish.

cik aufa faqihah said...

comelnye, nak sekor boleh ? heee

labulabi said...

maknya sama bulu ngan pusak kmk eh.tapi pusak kmk warnanya terang agik.hehehe.mintak nak kuning ya bleh.pusak kmk banyak dah mati.

Amirrah Zawani said...

comelllll..
mesti bapak diorang kaler oren kan.. hehe!! sekor saja yg ikut rupa mak.. ;)

E F A said...

flo: adoh, rugi eh sik suka ngan pusak..


sarah mohammad: kan.. innocent gile...


cik aufa: meh ambik sekor, efa dh bnyk kucing d rumah ni


labulabi: nok kuning ya kesayangan kmk... ngee. satu2nya c kumbang..


mira: bapak dorang kaler putih.. huhu.. tak tau yg kuning ni ikut sape.. huhuh

AmirFX said...

Pusak 1 = Leman

Pusak 2 = Jalot

Pusak 3 = Badang


Aaa.. Semua nama k pusak jantan.. haha..

Putera Helmei said...

wahh.. comey2 blaka.. bnyk lak tu.. meh satu...

♥e'in♥ said...

comelnye kucing efa.. tp kn e'in tsk kucing.. geli~

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

comey nya pusak-pusak ya! =0).
geram kak vee nengok..alu teringat kak vee ngn pusak2 kak vee dolok..=0)

akubiomed said...

Anak kucing masih kecil lagi nih. Kaki belum kuat lagi. Dulu saya ada bela kucing sekarang tidak lagi kerana anak-anak dan isteri ada asma

Redbloodsnow said...

eeeeeeeeeeeeeeeeee geram mek diat faaaaaaaaaaaaa. ngegeh li jak nyaaaaa. nya kedak nyau mek dolok fifiel.

duit poket

Related Posts with Thumbnails