Friday, May 27, 2011

Tourist Guide di Kuching

Seronok dapat bawa pelancong pusing2 sekitar Kuching. Iyorlaaa, belum ada lagi my friends dari Sabah or Semenanjung datang sini. Bila mereka dah mai, rasa macam nak bawa keliling satu Kuching. Tapi masa yang singkat, tak dapat la nok oiii. Bawa tempat2 yang sempat aje. Yang paling best pelancong2 ni tak cerewet, ok. Bawa ke sini, ON, bawa ke sana, ON. Eh, pendek kata senang la, tak ada merungut. Lain la kalau belakang efa, teeet~


Efa tak cukup ilmu sejarah, so tak dapat nak terangkan tempat ini apa sejarah, tempat itu kenapa diberi nama begitu. Alamak, lepas ni nak study balik la sejarah Sarawak. Nasib baik ada rakan efa yang sama membantu. 


Oh ye, sesiapa rakan ku nak bercuti ke Kuching, boleh cari efa (chewahh, nak volunteer diri ni, insyaALLAH kalau tak ada aral melintang) tapi efa tak jamin efa tau semua. waaa~ mesti korang tak nak efa jadi tourist guide kannnnn.....






Mata konfem sepet kalau senyum lebar macam ni.





Cat Muzium haruslah kena pergi. Nama pun bandaraya Kuching kan. 






Tempat favourite tengok ikan besarr2 dan 3 ekor itik yang menjadi penghuni tasik pustaka.




Keriangan di hadapan DUN, haruuusss..




Hari dah malammmm. sunset yang superrrrr indahhhh







taman sahabat, ibarat melawat di negara China. 


Dessert yang super duper best! Iglool ice cream


*DD & Alif, kalau datang lagi jangan lupa gitau. Kepada member2 ku yang ada nak melawat dan bercuti d Kuching pun, boleh roger2. eheheeh.
**seronok pulak bawa pelancong pusing2 Kuching.

9 comments:

cik_nini said...

nampak sonok aje jejalan kat Kuching. :)

KAMIHIDUP said...

bila nak dapat sampai kuching ni.

AmirFX said...

Best jadi tourist guide.. Kmk pernah juak.. Smp ke serikin pun d embak juak..

e F a said...

cik nini: memang seronok pun.. ngeee.. meh la mai sini..


kamihidup: selalu2 la skodeng kat airasia, mana tau ada tiket murah...


amir: sik smpt kmk embak g serikin. tourist ya bgn aherr.. ahahahah

fLo said...

kmk mok blt kuch esk..sila la jd tourist guide mek..hehehehe...=p

Edy Zaidi said...

nak g kuching, tp xtau bila..book awal2 boleh?hehe

Redbloodsnow said...

mek sik pernah gi cat muzium koh fa..tedah kmk :(

pu3mas said...

muzium kuching.. tempat kerja kmk ya aii...

bunga said...

seronannyer..xpernah sampai sana..

duit poket

Related Posts with Thumbnails