Friday, May 20, 2011

Segulung Ijazah


*picture dah cantik, tapi sayangnya, yang lagi dua orang tak nak join sekali, huhuhu*


Satu penantian sekian lama telah pun berjaya dikecapi oleh efa akhirnya, iaitu segulung Ijazah yang mampu membuat kedua ibu bapaku bangga. Alhamdulillah diatas kurniaNya, efa berjaya menamatkan pengajian efa selama 3 tahun ini dengan pencapaian yang membanggakan. Walaupun tidak mendapat Ijazah kelas pertama, sekadar Ijazah kelas kedua sangatlah bersyukur. 


Dengan pelbagai dugaan dan cabaran yang dirintangi selama ini, sekarang efa sudah boleh tersenyum dengan bangganya. Dan diatas pencapaian yang akan membawa efa ke alam pekerjaan selepas ini ataupun akan menyambung kembali pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi, InsyaAllah. Sememangnya efa berharap ingin menyambung lagi kerana efa rasa ilmu di dada belum cukup. 


Dalam tempuh yang agak lama, efa sudah puas bercuti dan berehat dengan pelbagai aktiviti dan kerja sambilan. Kini, efa ingin merasa realiti pekerjaan (walaupun sebelum ini dah pernah kerja gak) dan nak juga merasa duit sendiri gak. ehehehe. Sekarang efa tengah mencari pekerjaan yang bersesuaian dengan efa, tak nak la membazir masa kerja di tempat yang sesuka hati. Yerlah, itu masa depan kita, kenapa perlu sia-siakan dengan benda lain kan? kan? Tapi setiap orang mempunyai pendapat masing-masing. Bagi efa, biar lambat asalkan mendapat sesuatu yang kita inginkan sangat, tak perlu tergopoh gapah nak sesuatu sehinggakan apa yang kita gendong semua berciciran. Eh, sampai peribahasa keluar dah ni. Dah dah, disebabkan dah lama tak update, ayat pula panjang berjela, bukannya korang baca pun, mesti nak tengok gambar je kan. 


Ok, meh layan picture sepanjang Majlis Konvokesyen UiTM ke 74, di Shah Alam. 




*time ni graduan2 berbaris masuk ke dalam dewan dan yang colour pink tu efa la. eheheh*



*efa dah berjaya masuk dalam skrin besar!! muka tak boleh blah.. ahahaha*



*haa, memperkenalkan Y Bhg Tan Sri Datuk Haji Arshad Ayub, Pro-Canselor UiTM, 
psst~ terselit muka si amoi kat situ...*



 *Dekan FPHP, memperkenalkan graduan2 dari fakulti kamii*




*ketika ini, kaki dah shaking gila!! nervous kot!!!*



*tiada yang lebih indah selain dari meraih kejayaan bersama2 keluarga tercinta*



*gorgeous gilaaaa~ bunga tu. ahahha. seriously, efa memang kepingin bunga tue, akhirnya dapat gak, bersama2 rakan tercinta, eja, ety, efa dan fida!!! ada 3 orang lagi, amrah, ummi dan ira, kemana mereka pun tak tahu*


*bersama kenalan2 yang tidak tahu bila kami akan berjumpa lagi*

 *intan dan moi, rakan efa dari Diploma di Politeknik dan kemudian di UiTM. akhirnya kami berjaya juga mendapat Ijazah, Alhamdulillah*


 *dan, terima kasih kepada yang sudi memberi jambangan bunga, perfume, roses yang ada hello kitty (my favourite!! sebab ada kitty), roses besar (actually bleh buat bantal, sukeeee~)* 

*congratulation cookies!!!! terima kasih dolah & mimie, ehehhe..*



Terima kasih banyak-banyak kepada mereka yang dah memberikan ucapan tahniah kepada efa. Tak lupa juga kepada mereka yang telah memberi efa semangat dan dorongan semasa efa memerlukan, lagi2 di saat efa 'jatuh' suatu ketika dulu.  

Ribuan dan jutaan terima kasih kepada tenaga2 pengajar di UiTM terutama dari FPHP, yang banyak memberikan ilmu yang setinggi gunung, dan pensyarah di Politeknik dulu, serta semua yang terlibat.

Wahh, dah macam bagi ucapan menang trofi pulak, tapi yang pastinya, jasa dan budi yang baik akan ku kenang juaaa~ 


13 comments:

fLo said...

congrats deng! happy ooo masa mbik ijazah ya..yerr...miss that moment asa mok stdy gk..hehehehe...

deng mek dh tuka link..

http://salynomin.blogspot.com

Amni said...

uitm ney deng? cantik header kat atas.. stylo... hehehehe... congratulations dear....=)

Miss Eyda said...

congrats efa! suka bunga yang besar tue. :)

labulabi said...

wahhh.sekalung tahniah dengan kitak.semoga dapat kerja yang diidamkan.jangan lupak balas jasa org tua mun dah keja kelak.hehehe.kebabommm.powpow..powpow

Amni said...

kiut pusak2 ya.. mun kamek, sian ajak la pusak2 mun dijaga kmk.. kmk sik tauk eh.. setiap kali pusak2 kecik masok umah kmk nak, mesti ninggal... mun sik ninggal pun, mesti ilang,,.. sik tauk apahal...

e F a said...

flo: tenkiuuu!!!!aokk, hepiii gila kmk masa ya. time study juak best ooo.. alu rindu masa study.... banyak ada jak pengalaman manis2 maduuu.. ngeee


amni: tok mesti sik da baca nak, ktk ngga gmbr jak nak.. ada kmk mention sia, ehehheeh... uitm shah alam...



miss eyda: thankss... efa pun sukaa~~


labulabi: insyaAllah..akan di balas jasa baik mereka.... keluarga tercinta... :D



amni: pusak kat post sigek gik, ngeee... kenak la jadi cam ya oo?? lain kali engkah luar rumah jak pusak, iboh embak ke dalam rumah ahh.. ehehhehe

AmirFX said...

Tahniah untuk ktk.. Semoga perjalanan ktk semakin jauh.. Tahniah gik sekali...

tASTy p0p said...

Tahniahhhh...!!!! suka tgokkk... tgok bungga bsar.. ;P

Putera Helmei said...

wahh.. cantik2 gmbr efa..

e F a said...

amir: terima kasih doakan utk kmk...


mimie: mek pun suka tgok bungaa yaa.. ngee...


putera helmei: ada pic ko gak situ... anyway terima kasih!!!

tASTy p0p said...

leh mintak x?? :p
d polah pake apa yaa??

Amirrah Zawani said...

tahniah... semoga berjaya di alam pekerjaan pulak pasni.. azad ada, ari tu tak nmpak azad pun.. efa pun mira tak nmpak =_=

Redbloodsnow said...

congrats efa dh grad dh nya. katok melangkah ke alam pekerjaan gik la ho...hehe

duit poket

Related Posts with Thumbnails