Tuesday, March 8, 2011

warna warni macam kat icity shah alam

Sesiapa yang duk area Shah Alam mesti dah pergi icity kan, mesti dah boring pegi sana. Dulu masuk free je, pastu dah kena bayar RM1, sampai la sekarang RM10 sekali masuk. Mana tak nya, dah bertambah lampu2 yang berwarna warni. Meh tengok entry kat sini, efa pergi icity masa efa study kat UiTM dulu. Teringin lak rasa hati nak pergi sana lagi, sebab nak ambik picture sini sana, walaupun dah pernah bergambar kat tempat yang sama. Kalau efa tak da la boring sangat pergi icity, lain la korang kan. eheheh..


Disebabkan efa suka tengok benda yang warna warni ni, pada hari Sabtu yang lepas, efa pergi la kat Waterfront, Kuching. Niat dihati saja2 je nak jalan, sebab dah tak tau nak pergi mana lagi kat Kuching ni. Bila sampai2 je, susah gila nak carik parking, ramai gak yang berkerumun kat Waterfront ni, macam ada konsert pulak kat situ. Rupa2 nya dorang nak main lastik2 kat langit. Nak tau benda apa yang lastik2 kat langit tu, layannnnn picture kat bawah ni.







Kau yang memberikan kucahaya semula~
eh, apa ke hal? tak ada kena mengena, okay. ehehe. testing ambik picture je ni


dah edit! cam na? ok tak?


Benda nie la buat tempat ni macam icity, sederet2 orang jual benda alah ni. Efa rasa kat icity banyak jual benda2 macam nie kan?


efa nak beli yang Hello Kitty tu, tapi macam mahal sangat. (eh, efa ni nak cari semua barang murah2 je. mesti la, nak budget kot!)


nie pun comey kan? kalau tak silap itu kipas kot. tak pasti lak berapa harganya.


Nie la main lastik2 kat langit tu. ramai kot yang main. Picture banyak yang kabur malam tu sebab tukang ambik gambar suka ambik sambil gerak2 sini sana. ahahah.


nie efa yang ambik, ehehe. lagilah tak cun kan. teruja ambik gambar dorang tengah main lastik2 tu. cantik sangat bila tengok live. huh, efa je tak main.


Efa tak pandai ambik picture time malam, dah la tak bawa tripod, tue yang picture banyak tak stabil, semua kabur dan gegar2. Nak kena belajar lagi cam na ambik picture time malam2.





*Dah lama tak pergi icity, rindu pulak tau :D

22 comments:

Nava.K said...

lovely scenery and love the hello kitty too.

Inang said...

cantik...!!~

Redbloodsnow said...

neyda pic yg ktk ambik ya x cun yunk oiii. cun ada jak mek diat. stylo gik ya. jeles mekkkkkkkkkkkkkk.

maok DSLR juakkkkkkk. eh, waterfront gya kah kinek tok? jakun lah mek tok mun gya.

lamak giler mek x gi waterfront...haha

e F a said...

Nava. k & inang: thanks... :D

e F a said...

kakzie: ehehe. yah, beli cepat2 kit kakzie, apat ktk ambik gmbr kacak2 juak.. eheheh...

aok, cam ya rupa waterfront nektok... meriah jak aie..

hamzah ian said...

wa.. cantik..

header kat atas lg cantik. kreatif... haha

Redbloodsnow said...

psssttt...check out blog mek. ktk terpilih jd mek pun reddish follower pilihan review :)

check it out at here --> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2011/03/reddish-follower-pilihan-amoi-sepet.html

sweethOneY said...

meriahh gila.. nape x join main sekali? hehe

AmirFX said...

Kmk salu juak limpas d waterfront mlm ari.... Asa d hati mala jak nak singgah... P sik pernah juak nak singgah... haha...

ztie said...

adoh.. ya suruh dslr kacak amik gambar.. best da jak lok.... ujong minggu jak sidak salu main cmya nak

[sutera kasih] said...

rugi sik singgah ria bah huhu..ngga dr dlm kketa jak

srikandi cinta said...

siyez aa..cantik sgt gmbr2 neyh..edit sndiri eh?

e F a said...

hamzah ian: terima kasihh.. :D

e F a said...

kak zie: maksih bnyk2. terharu maru dah tok

e F a said...

sweethOneY: malu nak join ehehe.. lagi suka ambik picture dorang...

e F a said...

amir: singgah la sekali sekala, nangga olah orang main lastik2 ya.. ehehehe

e F a said...

ztie: ya kelebihan nya la.. ehehehe.. sik pasti juak mek, ari biasa ada juak sidak main mek rasa...

e F a said...

sutera kasih: lain kali singgah2 la... ehehe

e F a said...

srikandi: sendiri ambik, sendiri jugak edit.. ehehehe.. terima kasih tauuu.. :D

Amirrah Zawani said...

wahh mcm best je tgk lastik2 tu..
kat icity takda.. =_=

sha said...

cantik.. suka2..
cantik jugak header u. sanggup u panjat sampai rabung bumbung rumah ya.. Kuat tangan. Nice, kreatif pic.

Raden said...

sy perlukan sejibik dslr...

duit poket

Related Posts with Thumbnails