Thursday, June 16, 2011

ECLIPSE : GERHANA BULAN



SUBHANALLAH, YA ALLAH YA TUHANKU, ALANGKAH INDAHNYA CIPTAANMU.. 

kejadian lucu efa masa nak tengok gerhana bulan ni ha, mula2 super excited la nak tengok, sebab semua orang dah kecoh dalam laman sosial fb & tweet. Ada yang kata tak nampak, ada lak yang kata nampak dengan jelas. Alih2 masa efa jengok ke luar tingkap, langsung tak dok. Eh, asal lak, adakah disebabkan hujan yang lebat waktu petang tadi. Efa pun dengan hampanya, layan game je la. 


Then, entah macam mana, efa tergerak hati g luar kat veranda d arah yang berlainan, naaaaa....kan ada. Tergamam efa seketika, fenomena alam yang tersangatlah indah, dengan izinNya, dengan sepantas kilat efa g ambik kamera efa, snap terus, tapi tak dapat laaa nak ambik banyak2, lenguh tangan & kepala dok dongak2. lagi hal yang tak boleh blah, anjing sebelah rumah dok menyalak jeee~ hoi, ingat aku pencuri ke hapa. ni yang tak best ada jiran pelihara anjing, dah la super bisingggg menyaalakkk je keje... hate that.


So, memang tak ada la picture banyak, hanya picture ni tersangatlah indah, SUBHANALLAH. selebihnya efa layan tengok LIVE LUNAR ECLIPSE secara online. tengok live depan mata pun ada, tapi tak best lak layan sorang2. seriously, tengok online memang nampak dengan jelas. tapi efa malas nak snap pic. eheheh


Kepada Umat Islam disunatkan untuk menunaikan solat sunat khusuf iaitu solat sunat gerhana bulan click here untuk mengetahui Panduan Solat Sunat Gerhana Bulan/Matahari
Nak tahu apa itu kejadian Gerhana Bulan/Matahari, boleh baca lebih lanjut di SINI, SINI dan SINI






p/s:korang berpeluang tengok secara live tak???

9 comments:

EyanaNoorAzlan said...

smlm tgk bulan penuh, chantekk ohh..romantik..hehe

fLo said...

bilakah? kmk xsempat ngga pun....mlm tok ka bulan penoh ya....

wa khairul onggon said...

Subhanallah.. speechless.. :)

AmirFX said...

Sik sempat juak kmk nangga malam tadik.. Balit dari bedmenten, mandik terus tdo.. hoho.. P kacak gambar diambik ktk ya...

CHU MAJORFLAVA said...

salam perkenalan effa!!!=D..Nice knowing U!

KAMIHIDUP said...

kuasa ALLAH. :)

Redbloodsnow said...

ya lah yg bestnya da DSLR...pic bulan time mlm ari pun leh di snap..hehe. jeles lok eh ktk pat diat kejadian terindah ALLAH SWT ya.

mek jarangggg kali jak nk dpt diat benda gtok :(

Amni said...

kitak la antara yang murah rezeki dapat nangga kan dear.. kawan mek dapat nangga... dari umah mek macam ada.. tapi terselindung disebalik atap umah akmek.. hehe

Benrauf said...

tak dapat tengok sebab ngantuk sangat. tapi sempat ucap subhanallah.

duit poket

Related Posts with Thumbnails