Friday, April 1, 2011

SEJIWA SENADA: DAY 1

Hari pertama memang sangat mencabar buat efa dan kawan efa, mimi. Kawan efa, mimi, memang dah lama bergiat dalam bidang ni, dia dah salu bukak booth sebelum ni, efa lak kira first time gak la menjual dengan real customer. Excited gila kot efa semalam. Tapi masih juga shy shy cat di situ. huhuhu..


Nak di jadikan cerita, sepatutnya booth dah buka pada awal pagi, tapi efa dan mimi buat keputusan nak bukak petang, sebab nak selesaikan beberapa perkara lain. Bila kami sampai je, tengok2 dapat port yang tak berapa nak cun, mana tak nya, kawasan longkang dan longkang pancur air keluar kat kawasan kami berjual. Bila petang nak berjual, hujan lebat pulak, tu la pasal habis semua baju2 basah lencun. Tapi nasib baik sempat diselamatkan juga. At last, kitaorang mintak tukar kat kawasan lain, akhirnya dapat juga kawasan yang lebih selesa, memang tak jauh dari pentas kedua.





nampak tak anak panah tu. efa tunjuk kawasan air mengalir, dah macam banjir tau. kesian kami.



Yang paling best, time malam. Lampu boleh pulak tak leh nak switch on, hampeh. mula2 pakai lampu emergency, aleh2 habis bateri pulak. bergelap la gerai kami. kesian customer belek2 barang dalam gelap. oh ye, kalau korang nak tau, pihak penganjur hanya menyediakan tapak jualan, semua alatan2 sendirian berhad, termasuklah electric supply tidak disediakan.


ini antara baju2 vintage yang efa jual, huhuhu. sepatut nya byk lagi, tapi efa dh ambik dulu.ngeeee



dalam kegelapan, ni pun disebabkan lampu flash kamera. huhuh



diantara aksesori yang dijual. nampak sangat tak berlampu.




Efa nak menjemput lagi warga2 kuching, silalah datang ke booth Lily of the Valley dan Beauty Dashouse Closet di SEJIWA SENADA, SUKMARIA. dari 9 pagi sampai 10 malam. Jangan lupa mention korang dari blog, boleh bagi harga geng2 blog dan efa nak bagi gift dari vacation hari tue (siapa cepat dia dapat, ada 1 je tinggal.. ngeee~). Amir dan kakzie, kmk nunggu ktk duak datang agak kay. hehehehe, gift tinggal duak tiga igek jak lagi, sapa cepat dia dapat, walaupun sik berapa nak mahal, tapi ikhlas dari kamek tok.


** efa dah tak sempat nak ambil picture banyak sangat, penat sangat punggah barang. hari ini, insyaAllah efa akan postkan picture lagi ye.


12 comments:

labulabi said...

waseh.indok ati dapat berjual.harap dapat untung belipat kali ganda.hehehe.nengar crita da hadiah kereta sejiwa senada rah sukma ya.

miss Fida said...

best juak pa owh..mun ada kesempatan mlmlak mek pg..kedong dekat ngan area rumah bah..mek ingin nak k baju style vintage ya.tpi badan sik mengizinkan..perlu diet lok baruk dpt pake..hua3...tedah...

Redbloodsnow said...

Wahhh..ktk pun ada booth juak? haaa tok nyuruh mek nk gi ekot abg mek Minie ari ahad lak mun gya.

tak ahad ada wak nk? x pun mek duak tilla gi ari sabtu lak..kehkehkeh

AmirFX said...

Marek kmk ada limpas d sia.. Nang rami juak orang berjual time ya... Insyaallah kelak kmk singgah sia ngan member kmk...

fLo said...

waiseh...berjual org eh...xdpt mek nk dtg menjenguk booth ktk...huhuhu...

Oh Nanan said...

waa mcm best jak barang2 vintange ktk jual yaa :) lak bulan6 ada agik x? xpat nak pg, kmk lom balit.huhu

iffah imani said...

nanti pergi tengok...

iffah imani said...

nanti pergi tengok..

Faizal n Fashitah said...

Wahhhh...kamek turun juak ritok aiiee... stenbai gift byk2 k kamek ah heheehe...

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Salam kenal dari kak vee =0).
wah! bez nya ktk bukak booth..mun kak vee ada d kch, nang kak vee berjarah ke belog ktk..ada jual baju blaus sik kat booth..kak vee suka makei blaus..=0).

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

kak vee follow n link belog ktk kat belog kak vee..ok =0).

tASTy p0p said...

wahhh..!! ada hikmah d sebalik kejadian hari ya.. senyum sampei bisakkk ^_________^

duit poket

Related Posts with Thumbnails