Sunday, October 10, 2010

MALAM ASPIRASI GRADUAN>>> my theme: japanese kimono

Seperti yang dijanjikan...

last friday, hampir semua pelajar semester akhir Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan akan menghadiri Malam Aspirasi Graduan....yang diadakan d Concorde Hotel, Shah Alam
tau tak apa tema nya???
Warisan Kesenian Budaya, Tema yang menjadi kontroversi satu ketika dulu, oppsss...
tapi akhirnya tema ini telah dapat diterima oleh semua pihak dengan hati yang terbuka. biasala, semua nak tema yang grand2 tapi nak wat cam na, bukan kami yang menganjurkan makan malam ni. hurmmm....dengan nada yang sedih sebab tema yang efa nak sangat tak tercapai. tapi tetap gembira!!!

oh ya, makan malam ini telah dianjurkan oleh kelab SHOCAM, dimana efa pun salah seorang dari ahli kelab ini, tetap tidak aktif pada semester akhir atas sebab2 tertentu, efa rasa tak ada masa nak join kelab ini untuk semester akhir ni, sibuk sangat ngan assignment, test, research, presentation. meeting plak salu wat malam, so, memang susah la kalau nak g, dah la duduk jauh ngan UiTM Shah Alam.
diharap pihak tertentu itu dapat memahami situasi efa dan rakan2 yang lain.


berbalik dengan makan malam tue, disebabkan tema Warisan Kesenian Budaya, kena cari la pakaian yang bersesuaian kan?? tak nak ikut tema pun tak pe..eheheh...
pada awal nya, tema ini menjurus kepada "takkan melayu hilang didunia", lepas tue tukar lak jadi budaya2 international seluruh dunia. mungkin ditukarkan sebab ada berlaku perbalahan dan ketidakpuashati bagi setengah2 pihak, termasuk saya (pengakuan dari efa...huhuhu...wat apa nak malu!!!)
tapi apa yang menjadi kepelikan dan pertanyaan efa, masa makan malam tue semuanya seperti tema yang awalnya iaitu "takkan melayu hilang didunia"...hurm....entah mana satu yang betul pun tak tau la...


setiap yang terjadi tue pasti ada kelemahan dan kebaikkannya kan, ada yang tak berpuas hati dan ada yang sangat gembira...
setiap orang mempunyai pandangan dan pendapat masing2, efa berharap sangat semua dapat menerima dengan hati yang terbuka atas semua cemuhan dan kritikan dari kami (semua pihak yang tak puas hati tue, termasuk saya lagi!! ehehhe)
so, efa pun nak bagi komen yang melambak2 banyak nie.

1: puas hati sangat2 pada malam tue!!!!!
2: tak best sebab tak ada door gift.
3: tak puas hati dengan tema pada awalnya tapi jatuh hati dengan tema pada akhirnya.
4: makanan malam tue tak berbaloi.. lagi best kalu chinese set...
5: best sangat dengan persembahan penutup walaupun nampak pembaziran duit di situ, tak jemput pun tak kisah.
6: kalau buat kat hotel lain lagi best, eheheh...seperti dijanjikan oleh salah seorang lecturer tue.hurmmm
7: masa singkat, nak panjangkan lagi. tak puas ambik picture dengan kenalan2..
8: rasa2nya hadiah cam kurang, perlu banyak2 lagi.
9: ini sambutan untuk pelajar atau sambutan untuk lecturer, hampir semua lecturer dapat hadiah. nampak bias tak kat situ??
10: sila terima pendapatan dan pandangan, kritikan dan cemuhan itu sebagai batu lonjakan untuk kita semua bagi memperbaiki kekurangan yang ada di masa hadapan..


mari kita lihat antara picture yang efa sempat ambik malam tue...:)))






taddaaaaa!!!!!
JAPANESE KIMONO. ada gaya tak??


with syasya~
cantek kan???
tema baju syasya: cik siti wan kembang



efa with nad
sangat cun, terpegun tak tengok??
macam kat bollywood dah..


kenalan2 yang sangat best!!!!



nampak tak lelaki yang berbaju melayu itu,
hahhh, itulah lecturer kami yang sempoi je wat gaya cam tue. cayalah encik ejat....



wif moi & intan..
my extra old frenz from POLI KK lagi..
miss them so muchhzzz....


windu sangat sama dia nie. intan!!!
my luvly bestie fren...dah lama tak jumpa..


kak wan, pemenang sri kandi pada malam tue,
cantek kan?
dia pun sama senegeri dengan efa.



my pretty and gorgeous housemate ever!!!!
will miss u all!!!!!



inilah persembahan penutup...
artis jemputan: ruffedge!!!


p/s: so, apa pendapat korang?? best tak event efa tahun nie....

12 comments:

ciEk NiENa said...

chantik baju efa. efa tempah ke? ke efa beli yang siap jahit? sya ngat nak simpan sepasang dalam almari. HIHI

E.d.Y said...

good theme..melaram sakan nampak..hehe

meh join contest MORTAR BOARD..

http://danielzaidi.blogspot.com/2010/10/contest-mortar-board-beauty-in-ugly.html

nabilah_2908 said...

wah..cute la efa pakai kimono.. ;)
best..best.. (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENU 101010

e F a said...

cik niena: efa sewa baju nie, tak mampu nak beli lagi... mungkin satu hari nanti nak wat baju kimono gak...ehehehhe

e F a said...
This comment has been removed by the author.
e F a said...

edy: melaram sekali sekala je....ada peluang, gunakan ajee...
k, nnt efa join eh...

e F a said...

nabilah: tenkiu nabilah cantek~

e F a said...

nabilah: tenkiu nabilah cantek~

Amirrah Zawani said...

weeewitt...

efyna.pinkladies said...

suke ruffedge!! <3

e F a said...

mirah: ehehhe....*malu

e F a said...

efyna: dorang sporting sangat malam tue~

duit poket

Related Posts with Thumbnails